Τις επόμενες ώρες, η Lamborghini θα αποκαλύψει στο Pebble Beach την αναγέννηση της θρυλικής Countach, αλλά μόλις διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου.

1Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Επίσημο: Lamborghini Countach LPI 800-4

Το πλήρες όνομα του μοντέλου είναι Countach LPI 800-4, και -όπως αυτό αποδεικνύει- θα αποδίδει θα 800 άλογα.

2

Χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο, το πιθανότερο είναι ότι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει ο κινητήρας της Sian, δηλαδή ένα υβριδικό σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, η νέα Countach λογικά θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 785 ίππων με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων.

3

Ο ηλεκτροκινητήρας θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με αυτόν σε χαμηλές ταχύτητες, όπως κατά την όπισθεν και κατά το παρκάρισμα. Ο κινητήρας -λογικά- συνδυάζεται με το ISR 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που έχει διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό.

4

Αντί για μπαταρία ιόντων-λιθίου, η Lamborghini έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς. Ο υπερπυκνωτής βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στη καμπίνα και στον V12 κινητήρα για βέλτιστη κατανομή βάρους.

5

Από τις παραπάνω φωτογραφίες είναι εύκολα διακριτό ότι η νέα Countach LPI 800-4 βασίζεται στην Aventador και διαθέτει ένα τροποποιημένο αμάξωμα, το οποίο σχεδιαστικά αντλεί πολλές λεπτομέρειες από την αυθεντική Countach, του Marcello Gandini. Τέλος, αναφορές θέλουν την Lamborghini να κατασκευάζει 112 Countach, με την κάθε μια να κοστίζει 2 ή 3 εκατ. ευρώ.