Δες το BAC Mono να πιάνει την τελική του ταχύτητα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

Το 2020, η Briggs Automotive Company παρουσίασε τη νέα γενιά του του Mono, αλλά παρότι η πρώτη γενιά του μονοθέσιου street-legal trackday αυτοκινήτου έχει κλείσει τα δέκα χρόνια ζωής της, στο παρακάτω video δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι άκρως ικανή.

Να θυμίσω ότι το BAC Mono ζυγίζει μόλις 580 κιλά, ενώ κινείται από τον 2,5-λίτρων Duratec τετρακύλινδρο κινητήρα της Ford, βελτιωμένο από την Mountune, απόδοσης 309 ίππων με 310 Nm ροπής.

Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 274 χλμ/ώρα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η ρύθμιση του κιβωτίου έχει γίνει ειδικά για την πίστα του Silverstone, γι’αυτό και η τελική ταχύτητα με το συγκεκριμένο setup είναι στα 235 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...