Η Isabelle Stedman προσπάθησε για πρώτη φορά στα 17 της χρόνια να πάρει δίπλωμα οδήγησης και 30 χρόνια μετά ακόμη το προσπαθεί. Σύμφωνα με την 47χρονη σήμερα , από τον φόβο της παθαίνει black out και λιποθυμά πάνω στο τιμόνι.

1

Όπως είπε:

Κάθε φορά που κάθομαι πίσω από το τιμόνι λέω στον εαυτό μου: Μπορώ να το κάνω, αλλά κάθε φορά νιώθω σαν να μην έχω ξαναμπεί σε αυτοκίνητο. Δεν το καταλαβαίνω, αλλά είναι σαν να συγκλονίζομαι τόσο από το άγχος, σαν να σταματάει ο εγκέφαλός μου και χάνω τις αισθήσεις μου. Όταν ξυπνάω, ο εκπαιδευτής έχει οδηγήσει το αμάξι στην άκρη του δρόμου κι εγώ κόβομαι.

Θέλω απελπισμένα να μπορώ να οδηγώ, ώστε να επισκέπτομαι φίλους μακριά και να μπορώ να πάω την κόρη μου στο πανεπιστήμιο, αν και τα παιδιά μου θα περάσουν τις εξετάσεις τους πριν από εμένα.

Στην προσπάθειά της να ξεπεράσει το πρόβλημα, έχει αλλάξει 7 δασκάλους, έχει ξοδέψει χιλιάδες λίρες σε μαθήματα, αλλά και σε γιατρούς, παθολόγους, νευρολόγους, ψυχολόγους, ακόμη και υπνωτιστές, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν την αντίδραση αυτή του οργανισμού της που κατεβάζει ρολά από φόβο, χωρίς ποτέ να έχει πάθει τροχαίο ατύχημα.