Η Volkswagen θα προσφέρει στο μέλλον μόνο αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, με το μέτρο αυτό να μειώνει περαιτέρω τα κόστη ανάπτυξης. Το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι η τρίτη γενιά του Tiguan, που αναμένεται στην αγορά το 2023.

Θα ακολουθήσει το νέο Passat, ενώ μέχρι το 2030 η Volkswagen θα έχει ολοκληρώσει την “μετάβαση” στα αυτόματα κιβώτια, στις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των ΗΠΑ.

1Διάβασε ακόμη

Πλησιάζει ο “θάνατος” των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων

Η απόφαση αυτή συμβαδίζει με την μετατόπιση του VW Group προς την ηλεκτροκίνηση. Η Volkswagen έχει κάνει γνωστό πως από το 2035 και μετά θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά στις ΗΠΑ και στη Κίνα η πώληση τους θα συνεχιστεί και θα σταματήσει κάποια χρόνια αργότερα.

Σήμερα η Volkswagen προσφέρει 353 συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίων στα 15 μοντέλα της, με τους 214 συνδυασμούς να είναι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ με χειροκίνητο κιβώτιο είναι οι 139.

Στην Ευρώπη, από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, υπάρχουν 5.838 συνδυασμοί κινητήρων/κιβωτίων από όλα τα διαθέσιμα μοντέλα, με τα 1.870 να είναι με χειροκίνητο κιβώτιο, εκ των οποίων τα 218 με 5-τάχυτο και τα 1.652 με 6-τάχυτο. Τα υπόλοιπα 3.968 είναι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.