Η Volkswagen ανακοίνωσε πως από το 2035, θα σταματήσει να πουλά στην Ευρώπη αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς μετατοπίζεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά στις ΗΠΑ και στη Κίνα, η πώληση τους θα συνεχιστεί και θα σταματήσει κάποια χρόνια αργότερα.

Αυτό δήλωσε ο Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, σε συνέντευξή του στην γερμανική Muenchner Merkur.

Στην Ευρώπη, θα σταματήσουμε να προσφέρουμε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μεταξύ 2033 και 2035. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στη Κίνα, αυτό θα συμβεί κάπως αργότερα.

Στη Νότια Αμερική και την Αφρική, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος λόγω του γεγονότος ότι εξακολουθούν να απουσιάζουν οι πολιτικές συνθήκες και οι υποδομές.

Το αργότερο έως το 2050, ολόκληρος ο στόλος της Volkswagen θα πρέπει να είναι ουδέτερος από CO2, δήλωσε ο Zellmer. Στην Ευρώπη, η γερμανική εταιρία στοχεύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 70% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της έως το 2030. Αυτό θα προετοιμάσει την εταιρεία να μπορεί να πιάσει και να ξεπεράσει τους πιθανούς κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ έχουν περιορίσει τις εκπομπές καυσαερίων, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προωθήσουν την ανάπτυξη τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών, αλλιώς εάν υπερβούν τα όρια των εκπομπών CO2, είναι αντιμέτωπες με χρηματικές κυρώσεις.

2Διάβασε ακόμη

Η Volkswagen δεν θα κατασκευάσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Έρευνα της Ernst & Young LLP δείχνει πως οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ θα ξεπεράσουν αυτές των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2033, πέντε χρόνια νωρίτερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της, λόγω των αυστηρότερων κανονισμών και της αυξανόμενης ζήτησης για μεταφορές μηδενικών εκπομπών.

Έως το 2045 το 99% των πωλήσεων αυτοκινήτων θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έως το 2030 η Ευρώπη θα κρατά τα ηνία των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά μετά το 2031 η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.