Το BAC Mono R κατέρριψε το ρεκόρ γύρου στο Red Bull Ring

Σχετικά άρθρα

Η Briggs Automotive Company (BAC) πήγε στην πίστα του Red Bull Ring, εκεί που διεξάγεται κάθε χρόνο το Αυστριακό GP, και έκανε νέο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής -έστω περιορισμένης.

Πιο συγκεκριμένα, ένα Mono R με οδηγό τον Adam Christodoulou σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1 λεπτό και 32,96 δευτ., όταν ο ταχύτερος γύρος που έχει καταγραφεί ποτέ στην αυστριακή πίστα είναι από τον Carlos Sainz, οδηγώντας την McLaren-Renault MCL35, το 2020, με 1 λεπτό και 05,619 δευτ.

Το ρεκόρ γύρου αυτοκινήτου παραγωγής στο Red Bull Ring κατείχε προηγουμένως η Ferrari LaFerrari, με τον Γερμανό οδηγό αγώνων Hubert Haupt στο τιμόνι, με χρόνο 1:38.95.

Το BAC Mono R φορούσε road-legal ελαστικά , τα Pirelli P Zero Trofeo R tyres, και μηχανικά φέρει έναν 2,5-λιτρο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρας, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Mountune. Η απόδοση του αγγίζει τα 343 άλογα, κάτι που μεταφράζεται σε 137 άλογα ανά λίτρο! Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 555 κιλά, που ισοδυναμεί σε έναν πραγματικά αξιοσημείωτο λόγο ισχύος/βάρους, 612 ίππων ανά τόνο. Για το 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 274 χλμ/ώρα.

Δες ακόμα

Άκου τον ατμοσφαιρικό κινητήρα με την καλύτερη αναλογία ίππων/λίτρο στον κόσμο

Το Mono R βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 30 αυτοκινήτων, όλα εκ των οποίων έχουν πουληθεί σε υφιστάμενους πελάτες της BAC σε όλο τον κόσμο, με την τιμή του να ορίζεται στα £190.950, ήτοι €212.800 με σημερινή ισοτιμία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...