Άκου τον ατμοσφαιρικό κινητήρα με την καλύτερη αναλογία ίππων/λίτρο στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο η BAC παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed το Mono R, το οποίο αποτελεί την πιο σκληροπυρηνική έκδοση της δεύτερης γενιάς του μοντέλου.

Σήμερα η μικρή βρετανική εταιρία, με έδρα το Liverpool της Αγγλίας, μας δίνει ένα video από το πάγκο δοκιμών της Montune, όπου έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον κινητήρα του Mono R, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ απόδοσης για ατμοσφαιρικό κινητήρα αυτοκινήτου παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο 2,5-λιτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Mountune, απέδωσε στο δυναμόμετρο 343 άλογα, το οποίο μεταφράζεται σε 137 άλογα ανά λίτρο! Ο κινητήρας θα χάσει τα πρωτεία όταν περάσει στη παραγωγή το GMA T.50, του οποίου ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας παράγει 166 άλογα ανά λίτρο.

Η BAC και η Mountune έχουν αυξήσει την διάμετρο του κυλίνδρου και μείωσαν την διαδρομή του στροφαλοφόρου άξονα, ώστε να βελτιώσουν την απόδοση και τη ροπή και να αυξήσουν το όριο περιστροφής από τις 7.800 σ.α.λ. στις 8.800 σ.α.λ.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: BAC Mono R, με 340 άλογα και 555 κιλά βάρος

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...