Το Μουσείο Αυτοκινήτων της Toyota (γνωστό ως Toyota Hakubutsukan) άνοιξε τον Απρίλιο του 1989 και βρίσκεται στην Nagakute, λίγο έξω από την Nagoya της Ιαπωνίας. Το μουσείο παρουσιάζει το παρελθόν της Toyota, αλλά και της αυτοκίνησης, καθώς διαθέτει πολλά αυτοκίνητα από άλλους κατασκευαστές, ενώ στους τοίχους του κρέμονται σπουδαία έργα τέχνης.

Πρόσφατα το μουσείο απέκτησε ένα πολύ σημαντικό έκθεμα, το οποίο έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ο λόγος για το Honda NSX πρώτης γενιάς, δείχνοντας ότι η έντονη “αντιπαλότητα” μεταξύ των δύο εταιριών δεν είναι μεγαλύτερη από την αναγνώριση της σημασίας του μοντέλου της εταιρίας του μεγάλου Soichiro Honda.

Εκτός από το NSX, αν επισκεφτείς το μουσείο μπορείς να δεις από κοντά μια σειρά από άλλα μοντέλα της Honda, όπως το Civic πρώτης γενιάς, το N360 και το S500, ενώ γενικά στις αίθουσες του υπάρχουν -μεταξύ άλλων- μια Bugatti Type 57, μια Chevrolet C1 Corvette, μια Cadillac Eldorado Biarritz, ένα Fiat 500, ένα Ford Model T, μια Jaguar XK120, μια Lincoln-Zephyr, μια Lotus Elite, μια Mercedes-Benz 500K, ένα Nissan Skyline GT-R (R32), ένα Peugeot 356, μια Rolls-Royce Silver Ghost, ένα Saab 92, κλπ.