Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η Hertz έκανε γνωστό ότι παρήγγειλε 100.000 αυτοκίνητα της Tesla, έναντι 4,2 δισ. δολαρίων, κάνοντας τη μεγαλύτερη αγορά που έγινε ποτέ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσθέτοντας τα στο στόλο των ενοικιαζόμενων της.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν η αφορμή η κεφαλαιοποίηση της Tesla να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, με την τιμή της μετοχής της να πιάνει ιστορικό ρεκόρ.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κεφαλαιοποίηση της αμερικάνικης εταιρίας έχει φτάσει το 1,15 τρισ. δολάρια. Ωστόσο, ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανέφερε -μέσω Twitter- ότι δεν έχουν “πέσει” ακόμα οι υπογραφές στα συμβόλαια με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Συνεχίζοντας, ο Musk είπε ότι αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία επίδραση στα οικονομικά της Tesla, τονίζοντας ότι εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα πρέπει να πληρώσει το ίδιο τίμημα με αυτό που δίνουν οι καταναλωτές.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός επικεφαλής της Hertz, Mark Fields, είπε:

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πλέον mainstream και μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση και ενδιαφέρον.

Η Hertz θα παραλάβει τα 100.000 Model 3 τους επόμενους 14 μήνες, που αντιστοιχεί περίπου στο 1/5 του στόλου της, με την εταιρεία ενοικίασης να κατασκευάζει επίσης και ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης.