Η Honda παρατείνει την κατάργηση του S660, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης του

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2015 η Honda παρουσίασε το S660, για να το λανσάρει -αποκλειστικά- στην Ιαπωνική αγορά έναν μήνα αργότερα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρία παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του, ενώ δύο μήνες αργότερα έκανε γνωστό ότι τον Μάρτιο του 2022 θα τερματίσει την παραγωγή του S660. Ωστόσο, από την στιγμή που έγινε γνωστό το τέλος του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, η ζήτηση του στην τοπική αγορά αυξήθηκε, και τώρα ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει επιπλέον 650 μονάδες του μικρό roadster της.

Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Honda, η εταιρεία αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα που είχαν προγραμματιστεί να παραχθούν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο εξαντλήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν. Η αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε συγγνώμη από όσους δεν μπόρεσαν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, και γι’αυτό τα 600, από τα 650, θα διανεμηθούν σε επιλεγμένους αντιπροσώπους, οι οποίοι θα προτιμήσουν όσους πελάτες εκδήλωσαν νωρίτερα ενδιαφέρον, αλλά έμαθαν ότι το αυτοκίνητο εξαντλήθηκε την πρώτη φορά.

Τα εναπομείναντα πενήντα αυτοκίνητα θα πουληθούν μέσω διαδικτυακής λαχειοφόρου αγοράς, με τις εγγραφές να ανοίγουν στις 12 Νοεμβρίου του 2021. Η Honda αναφέρει ότι οι αιτήσεις για την κλήρωση θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, με τα αποτελέσματα να αποκαλύπτονται ζωντανά στις 15 Δεκεμβρίου.

Όταν η Honda ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο την ολοκλήρωση της παραγωγής, παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Modulo X Version Z, που προσφέρεται και στο ειδικό χρώμα Sonic Grey Pearl. Αυτή διαθέτει ειδικά σήματα, νέες ζάντες, μαύρα διακοσμητικά, μαύρη αεροτομή και στο εσωτερικό συναντάμε carbon διακοσμητικά, σουέτ και δερμάτινες επενδύσεις όπως και ένα ειδικό μεταλλικό ταμπελάκι στη κεντρική κονσόλα.

Ανεξαρτήτου έκδοσης, κίνηση παίρνει από έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα 658 κ.εκ απόδοσης 64 ίππων με 104 Nm ροπής που συνδυάζεταi με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς, ενώ το βάρος ανέρχεται σε 830 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...