Ήταν Σεπτέμβριος του 2017 όταν η Volvo παρουσίασε το XC40, με το crossover της σουηδικής εταιρίας να ήταν το πρώτο της μοντέλο που κατασκευάστηκε πάνω στη νέα CMA πλατφόρμα. Πέντε μήνες αργότερα, το entry-level μοντέλο της Volvo έγινε διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, και σήμερα βλέπουμε την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου.

Παρότι η σουηδική εταιρία δεν έχει στείλει ακόμα κάποιο επίσημο δελτίο τύπου για την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου, το site της εταιρίας στην Γερμανία έχει ήδη στον “αέρα” τις πρώτες φωτογραφίες του XC40 facelift, κάτι το οποίο δεν ισχύει -ακόμα- για τον configurator του ελληνικού site.

Από τις φωτογραφίες διακρίνονται οι αλλαγές που φέρει το δημοφιλές μοντέλο της Volvo, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο εμπρός μέρος. Εκεί, βλέπουμε το XC40 να φέρει νέα φωτιστικά σώματα και νέο προφυλακτήρα, στοιχεία που είναι ακριβώς ίδια με το νέο C40 Recharge. Στο προφίλ δεν υπάρχουν διαφορές, παρά μόνο στα νέα σχέδια για τις ζάντες 19 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι ακόμα λιγότερες και περιορίζονται στα ελαφρώς διαφορετικά γραφικά των φωτιστικών σωμάτων.

Με το λανσάρισμα του ανανεωμένου XC40, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου (Recharge) αποκτά μια επιπλέον έκδοση, η οποία φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτός είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει 170 kW (231 άλογα) και 330 Nm. Για τα 0-100 χλμ/ώρα η -εν λόγω- έκδοση χρειάζεται 7,4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση του ανακοινώνεται στα 18,6 kWh/100 χλμ., ενώ η αυτονομία του μοντέλου στα 424 χλμ., πάντα σύμφωνα με WLTP.

Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα) συνεχίζει να υφίσταται, με το ανανεωμένο XC40 Recharge να διαθέτει δύο πανομοιότυπους ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 150 kW και 330 Nm ο καθένας, ήτοι η συνολική απόδοση ανέρχεται σε 300 kW (408 ίππους) και 660 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι μονίμως τετρακίνητο, καθώς οι δύο ηλεκτροκινητήρες δουλεύουν σε κάθε περίσταση ταυτόχρονα.

Για τα 0-100 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση του ανακοινώνεται στα 23,8 kWh/100 χλμ., ενώ η αυτονομία του μοντέλου στα 418 χλμ., όμοια με το pre-facelift μοντέλο.