Στα 66,5 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Rivian

Σχετικά άρθρα

Η Rivian Automotive πέτυχε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) για φέτος, συγκεντρώνοντας από τους επενδυτές 11,93 δισ. δολάρια, με την μετοχή της να ορίζεται στα 78 δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της εταιρίας. Η αρχική της εκτίμηση ήταν στα 57-62 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τη περασμένη Παρασκευή η εταιρία αύξησε την εκτίμηση στα 72-74 δολάρια ανά μετοχή.

Η Rivian μπήκε στο χρηματιστήριο με αποτίμηση στα 66,5 δισ. δολάρια, αφού κατάφερε να πουλήσει 153 εκατ. μετοχές, καθιστώντας την ελαφρώς λιγότερο πολύτιμη από την GM (κεφαλαιοποίηση 86,17 δισ. δολάρια) και την Ford (κεφαλαιοποίηση 77,47 δισ. δολάρια). Πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή της ιστορίας σε αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Rivian διαπραγματεύεται στο Nasdaq από σήμερα, με το σύμβολο RIVN και ήδη παρουσιάζει αύξηση 28,5%, στα 100 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να ξεπερνά τα 87 δισ. δολάρια. Η Amazon κατέχει το 20% στη Rivian, επενδύοντας σε αυτή περισσότερα από 1,3 δισ. δολάρια. Η Ford και η Cox Automotive κατέχουν περισσότερο από 5% η καθεμία στη Rivian.

Η εταιρία απασχολεί σχεδόν 6.300 υπαλλήλους, με το εργοστάσιό της στο Ιλινόις των ΗΠΑ, το πρώην εργοστάσιο της Mitsubishi, να έχει σήμερα παραγωγική ικανότητα έως 150.000 οχημάτων ετησίως. Η Rivian θα προσφέρει αρχικά στην αγορά τα R1T και R1S, ενώ κατασκευάζει και τα 100.000 ηλεκτρικά βαν που έχει παραγγείλει η Amazon.

Στόχος της εταιρίας είναι να κατασκευάζει τουλάχιστον 1 εκατ. αυτοκίνητα έως το 2030. Γι’αυτό σχεδιάζει ένα δεύτερο εργοστάσιο της ΗΠΑ, καθώς και εργοστάσια σε Ευρώπη και Κίνα. Έως τα τέλη του 2023 η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της στο Ιλινόις θα αυξηθεί στις 200.000 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...