Ηνωμένο Βασίλειο: Η παραγωγή αυτοκινήτων υποχώρησε στο χειρότερο επίπεδο από το 1956

Σχετικά άρθρα

Η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώση, με τα εργοστάσια που έχουν έδρα το “Νησί” να παρήγαγαν μόλις 64.729 αυτοκίνητα τον Οκτώβριο του 2021, καθιστώντας τον, ως τον χειρότερο μήνα παραγωγής των τελευταίων 65 ετών, ήτοι υποχώρησε στα επίπεδα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν να δουν από το 1956.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT), τα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών τον Οκτώβριο κατέγραψαν πτώση 41,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020, καθώς οι κατασκευαστές συνέχισαν να αισθάνονται την πίεση που προκαλείται από την κρίση των ημιαγωγών και άλλα ζητήματα εφοδιασμού.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα είναι μέχρι στιγμής 2,9% χαμηλότερη από ό,τι το 2020, στις 721.505 μονάδες. Παραμένει πάντως χαμηλότερη κατά 28,7% σε σύγκριση με το επίπεδο πριν την πανδημία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Θέση στάθμευσης στο Άμστερνταμ πωλείται για 495.000 ευρώ

Θέση στάθμευσης κοντά στο περίφημο Φόντελπαρκ, τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στο Άμστερνταμ, πωλείται σε τιμή που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ολλανδία, όπου οι τιμές...