Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Skoda Karoq και η τσέχικη εταιρία παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του, που έχει φρέσκια σχεδίαση, βελτιωμένη αεροδυναμική και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Το μήκος του έχει μεγαλώσει κατά 0,8 εκατοστά στα 4,39 μέτρα, το πλάτος του φτάνει τα 1,841 μέτρα, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,638 μέτρα στις προσθιοκίνητες και στα 2,63 μέτρα στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Το μοντέλο, που είναι το δεύτερο best-seller της Skoda για το 2020 και το 2021, πίσω από την Octavia, φέρει νέα μάσκα, νέα LED φωτιστικά σώματα, βελτιωμένη αεροδυναμική, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες 17″ έως 19″, νέα τελειώματα στα πίσω παράθυρα και νέα αεροτομή. Ως αποτέλεσμα, ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd πλέον είναι 0,30, βελτιωμένος κατά 9%.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ παρέμεινε ίδια στα 521 λίτρα με τα καθίσματα στην προεπιλεγμένη θέση τους και 1.630 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα. Με τα καθίσματα VarioFlex, το πορτμπαγκάζ μπορεί να φτάσει τα 588 λίτρα ή 1.605 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και 1.810 λίτρα με αφαίρεση των πίσω καθισμάτων.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων (8″ στις βασικές εκδόσεις και 10,25″ στις πλουσιότερες), με την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να προσφέρεται σε διάσταση από 6,5″ έως 9,2″.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει φωνητικές εντολές και over-the-air αναβαθμίσεις. Τέλος υπάρχουν περισσότερα βιώσιμα υλικά, βελτιωμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός με 10 διαφορετικά χρώματα και νέα διακοσμητικά.

Το μοντέλο προσφέρεται με 5 κινητήρες, 3 βενζίνης και 2 πετρελαίου, απόδοσης από 110 έως 190 άλογα. Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, το ανανεωμένο Karoq φέρει έως και εννέα αερόσακους (ανάμεσά τους αερόσακοι κουρτίνας και αερόσακος γονάτων για τον οδηγό), το σύστημα Front Assist με Predictive Pedestrian Protection και City Emergency Brake. Το Travel Assist με Predictive Cruise Control και το Crew Protect Assist.

Το ανανεωμένο Karoq αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη.