Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, έκανε γνωστό πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2027 – 2028, ενώ επανέλαβε πως έως το 2024 όλα τα μοντέλα της θα είναι υβριδικά.

Παράλληλα μίλησε και για τα συνθετικά καύσιμα, λέγοντας πως θα μπορούσαν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των κινητήρων εσωτερικής καύσης, μια άποψη που ενστερνίζεται και η Porsche.

Για να γίνει η υβριδική μετάβαση, η Lamborghini θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της. Η υψηλή απόδοση και η αυθεντική οδηγική εμπειρία των Lamborghini θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μηχανικών και τεχνικών της εταιρείας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή υλικών από ανθρακονήματα, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιστάθμιση του βάρους λόγω ηλεκτροκίνησης.

Ο στόχος της εταιρείας για αυτήν τη φάση είναι η μείωση των εκπομπών CO2 των προϊόντων της κατά 50% έως τις αρχές του 2025. Τέλος, μετά τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, η Lamborghini θα βγάλει στην αγορά το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο, με το δεύτερο μέρος της δεκαετίας να είναι αφιερωμένο στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.