Ο Oliver Blume, o CEO της Porsche δήλωσε πως η γερμανική εταιρία πιστεύει στα συνθετικά καύσιμα, γι’αυτό και επενδύει σε αυτά, προκειμένου να “σώσει” τα παλιά αυτοκίνητα.

Τα συνθετικά καύσιμα παράγονται στο εργαστήριο, με επεξεργασία ακόμα και οικολογικών υλικών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες χωρίς σημαντικές μετατροπές. Ο Blume είπε:

Πιστεύουμε ότι τα συνθετικά καύσιμα που παράγονται από 100% ανανεώσιμη ενέργεια έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ένα σημαντικό στοιχείο στο μέλλον.

Το 70% των αυτοκινήτων που έχουμε κατασκευάσει είναι ακόμα στο δρόμο, και για πολλά ακόμη χρόνια θα υπάρχουν αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η γερμανική εταιρία αναφέρει πως η πρόοδος που έχει γίνει στη τεχνολογία καυσίμων, επιτρέπει την δημιουργία υποκατάστατων της βενζίνης που δεν θα χρησιμοποιούν αργό πετρέλαιο. Αυτά τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μάχη για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

1

Οτιδήποτε, όμως, περιέχει καύση παράγει και καυσαέρια, ήτοι τα συγκεκριμένα καύσιμα δεν θα εξαλείψουν τις εκπομπές, αλλά θα παράγουν πολύ λιγότερο CO2 σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα. Η Porsche αναφέρει πως τα συγκεκριμένα καύσιμα δεν είναι η ιδανική λύση για τα κέντρα των πόλεων, με τον υπεύθυνο έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας, Michael Steiner, να δηλώνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν στην καθημερινότητα μας για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Porsche υποστηρίζει η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά ασύμφορη, γι’αυτό ψάχνει συνεργάτες ώστε να μπορέσει να γίνει βιώσιμη η παραγωγική διαδικασία των συνθετικών καυσίμων. Όπως πρόσθεσε ο Blume:

Επί του παρόντος η συνθετική βενζίνη κοστίζει περίπου 9 ευρώ το λίτρο, αλλά πιστεύω πως μέσα σε βάθος 10ετίας το κόστος θα μειωθεί κάτω από τα 1,7 ευρώ το λίτρο.

2

O Steiner είπε πως η Porsche σε συνεργασία με την Siemens ετοιμάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής συνθετικών καυσίμων στη Παταγονία της Χιλής που θα αντλεί ενέργεια από αιολικά πάρκα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι νέες 911 που θα πωλούνται παγκοσμίως από το 2024 θα μπορούν να καταναλώσουν συνθετικά καύσιμα.