Η πρώτη Chevrolet Corvette Z06 θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Chevrolet παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέα Corvette Z06, με τον οίκο Barrett-Jackson να βγάζει στο σφυρί στις 29 του μήνα το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει από την γραμμή παραγωγής, όταν ξεκινήσει η συναρμολόγηση του μοντέλου.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση της συγκεκριμένης Corvette Z06 θα διατεθούν στην Operation Homefront, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τις οικογένειες στρατιωτικών.

Ο μεγαλύτερος πλειοδότης θα έχει την ευκαιρία να παραμετροποιήσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με το γούστο του, με την τιμή της 1ης Corvette Z06 να αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Να θυμίσω ότι μηχανικά φορά τον ατμοσφαιρικό V8 LT6 5,5-λίτρων Flat-Plane Crank κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.

Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Z06

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...