Οκτώ ημέρες μετά την αποχώρηση του Otmar Szafnauer από την Aston Martin, η Alpine F1 ανακοίνωσε μόλις ότι ο Marcin Budkowski αποτελεί παρελθόν από την ομάδα και τον ρόλο του ως εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Budkowski ήταν ένας από τους επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, μαζί με τον CEO της Alpine, Laurent Rossi και τον αγωνιστικό διευθυντή της Alpine F1, Davide Brivio. Ο Rossi θα αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση της ομάδας, επιτρέποντας στην ομάδα να συγκεντρωθεί στην προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Με τα νέα για τον Budkowski, ο δρόμος της ένταξης του Szafnauer στην Alpine φαίνεται πλέον ανοιχτός. Σε δηλώσεις του, ο Budkowski δήλωσε:

Μου άρεσε πραγματικά να είμαι μέλος της ηγετικής ομάδας της Renault, και μετά γνωστή ως Alpine F1. Μπόρεσα να δουλέψω με μια τόσο ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων. Θα παρακολουθώ με αγάπη την πρόοδο της ομάδας τις επόμενες σεζόν.

Από την πλευρά του, o Rossi είπε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Marcin για τη δέσμευσή του και τη συνεισφορά του στα αποτελέσματα της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ομάδα είναι πλήρως επικεντρωμένη στο να ετοιμάσει το μονοθέσιο για τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν και να κάνει ένα βήμα καλύτερο στις επιδόσεις του.