Η Peugeot εντατικοποιεί τις δοκιμές του αγωνιστικού για το WEC, χάνει τον πρώτο αγώνα

Σχετικά άρθρα

Με την είσοδο του 2022, η Peugeot επιταχύνει το πρόγραμμα εξέλιξης του αγωνιστικού 9X8, με το οποίο η γαλλική εταιρία θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC). Η ανάπτυξη του αγωνιστικού γίνεται τόσο στην πίστα όσο και στον προσομοιωτή, με την Peugeot να έχει προγραμματίσει να αγωνιστεί με δύο αυτοκίνητα.

Ο λόγος για το #93 και #94, τα οποία θα κάνουν την παρθενική τους αγωνιστική εμφάνιση κατά τη διάρκεια της σεζόν, και όχι στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, ο οποίος είναι τα 1.000 μίλια στην πίστα του Sebring, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Το Hypercar αγωνιστικό της Peugeot αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο, με το 9X8 να μην διαθέτει πίσω αεροτομή. Ωστόσο, η γαλλική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές τόσο με, όσο χωρίς πίσω πτέρυγα, και ακόμα δεν είναι σίγουρο ποια οδό θα ακολουθήσει.

Ο Jean-Marc Finot, διευθυντής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Stellantis, δήλωσε σχετικά:

Το 9X8 θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο με βάση το επίπεδο ετοιμότητας, αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητάς του, κάτι που συμφωνήθηκε με τους διοργανωτές του πρωταθλήματος, τους οποίους θα ενημερώνουμε τακτικά καθώς προχωρά το πρόγραμμα ανάπτυξής μας.

Ο 2,6-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρας βενζίνης, απόδοσης 500 kW (680 ίππων), ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 kW (272 ίππων), είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, καθιστώντας το αγωνιστικό τετρακίνητο. Έχει δοκιμαστεί στο δυναμόμετρο, ενώ το υβριδικό του σύστημα έχει δοκιμαστεί σε πάγκο δοκιμών.

Η συναρμολόγηση του πρώτου πρωτοτύπου δοκιμών ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα στη πίστα. Πλέον, απομένει ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών για να διασφαλίσει η ανταγωνιστικότητα του.

Η Peugeot Sport έχει ήδη ανακοινώσει τους οδηγούς που θα βρεθούν πίσω από το νέο της αγωνιστικό για το WEC και το Le Mans και ανάμεσά τους συναντάμε και τον Kevin Magnussen. Οι έξι επίσημοι οδηγοί και ο αναπληρωματικός οδηγός (και οδηγός του προσομοιωτή), θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του νέου hypercar και θα συνεργαστούν με την Peugeot Sport, στην υλοποίηση του προγράμματος.

Οι επτά οδηγοί είναι:

Loic Duval (39 ετών)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA και νικητής του Le Mans / Πρώην Πρωταθλητής της Formula Nippon και της Formula Campus.

Κevin Magnussen (29)

118 εκκινήσεις στη Formula 1 / Πρώην Πρωταθλητής Formula Ford Δανίας και Formula Renault 3.5.

Jean-Eric Vergne (31)

58 εκκινήσεις στη Formula 1 / Δύο φορές Πρωταθλητής της Formula Ε / Πρώην Πρωταθλητής της βρετανικής Formula 3 και της Formula Campus.

Paul di Resta (35)

59 εκκινήσεις στη Formula 1 / Νικητής του Le Mans (LMP2) / Πρώην Πρωταθλητής Formula 3 Euro Series και DTM.

Mikkel Jensen (27)

Πρώην Πρωταθλητής ADAC Formel Masters και ELMS (LMP3).

Gustavo Menezes (27)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA (LMP2) και νικητής του Le Mans (LMP2).

James Rossiter (38)

Αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός του προσομοιωτή. Εμπειρία αγώνων μονοθέσιων (Super Formula, κ.λπ.) και αγώνων αντοχής (Super GT, LMP1, LMP2 κ.λπ.) / οδηγός δοκιμών Formula 1 και εφεδρικός οδηγός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...