Τέλος εποχής για το VW Passat στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο του 2020, η Volkswagen έκανε γνωστό ότι στο τέλος του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς του Passat που πωλείται στην Αμερική θα καταργήσει το μοντέλο, ώστε να αφοσιωθεί στην επιθετική στρατηγική της προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά και στα SUV, τα οποία αυξάνουν μέρα με την ημέρα τις πωλήσεις του.

Τώρα, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο Passat για την αγορά της Αμερικής βγήκε στα τέλη του περασμένου έτους από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στην Chattanooga, που βρίσκεται στην πολιτεία του Tennessee. Το τελευταίο αυτοκίνητο ήταν ένα Passat Limited Edition σε Platinum Grey χρώμα.

Η Volkswagen αναφέρει ότι από το 1974 έχουν πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια Passat. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός περιλαμβάνει τις πωλήσεις των Dasher και Quantum, καθώς το αμερικάνικων προδιαγραφών Passat δεν ονομαζόταν Passat, μέχρι το 1990.

Οι πρώτες έξι γενιές του Passat εισάγονταν από την Ευρώπη, αλλά από την έβδομη γενιά του το μοντέλο παραγόταν στην Αμερική, και ήταν διαφορετικών προδιαγραφών ειδικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...