Δες τον Gordon Murray να αναλύει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του T.33

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, η Gordon Murray Automotive παρουσίασε το T.33, και στα παρακάτω videos έχεις την ευκαιρία να δεις όλες τις λεπτομέρειες του δεύτερου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας στα δύο χρόνια ζωής της. Επιπλέον, θα ακούσεις τον Gordon Murray να αναλύει όλες τα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, το οποίο αποκαλεί ως το καλύτερο supercar GT στον κόσμο.

Το νέο διθέσιο μοντέλο παρουσιάζεται ως ένα αυτοκίνητο εστιασμένο για καθημερινή χρήση στον δρόμο, σε σχέση με το T.50, που είναι πιο track-focused. Η παραγωγή του T.33 θα περιοριστεί στα 100 αυτοκίνητα, με το πρώτο από αυτά να παραδίδεται στις αρχές του 2024.

Η μισή παραγωγή έχει ήδη πουληθεί, με το αυτοκίνητο να κοστίζει £1,37 εκατομμύρια (€1,64 εκατομμύρια) συν τους φόρους της κάθε χώρας. Το αυτοκίνητο θα παράγεται στις νέες εγκαταστάσεις της GMA, που βρίσκονται στο Highams Park, στην πόλη Windlesham, του Surrey της Αγγλίας.

Το T.33 μοιράζεται την πλατφόρμα του με το T.50, ήτοι ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, εξοπλισμένο με carbon πάνελ, με την εταιρία να υπόσχεται οφέλη τόσο από πλευράς χειρισμού όσο και ασφάλειας. Το T.33 έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα πρότυπα ασφαλείας των ΗΠΑ, καθώς -εκτός από την Ευρώπη- θα πωλείται και στη Βόρεια Αμερική.

Μηχανικά, το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί τον ίδιο 3,9 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth με το T.50. Όμως, στο T.33 διαθέτει νέους εκκεντροφόρους και ένα νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, που διαφοροποιεί τον χαρακτήρα του σε σχέση με τον κινητήρα του Τ.50. Έτσι, ενώ το T.50 αποδίδει 663 ίππους και 467 Nm, με όριο περιστροφής τις 11.500 σ.α.λ., η απόδοση του T.33 ανακοινώνεται στα 615 άλογα και 451 Nm ροπής, με το “κόφτη” να επεμβαίνει στις “μόλις” 11.100 σ.α.λ.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: GMA T.33

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...