Δες τις δοκιμές της Bugatti Centodieci στον κλιματικό θάλαμο και τους -20 βαθμούς Κελσίου

Σχετικά άρθρα

Πριν μερικούς μήνες, η Bugatti μας έδειχνε την διαδικασία των δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα της Centodieci, και τώρα η γαλλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από τις δοκιμές του αυτοκινήτου στον κλιματικό θάλαμο.

Μέσα σε αυτό, οι μηχανικοί της εταιρίας “κατέβασαν” την θερμοκρασία μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου, για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία διάφορων συστημάτων της Centodieci ακόμα και μετά από 12 ώρες.

Οι μηχανικοί της Bugatti πέρασαν μια εβδομάδα ελέγχοντας διάφορα μέρη και εξαρτήματα του Centodieci1 στον κλιματικό θάλαμο, με τον Carl Heilenkotter, τεχνικός διευθυντής των projects της Bugatti, να αναφέρει:

Όπως κάθε άλλη Bugatti, η Centodieci πρέπει να αποδίδει άψογα σε όλες τις θερμοκρασίες, είτε είναι 50 βαθμούς Κελσίου είτε στους -20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό το οφείλουμε στη δέσμευσή μας για την ποιότητα και στους πελάτες μας. Με τον κλιματικό θάλαμο, μπορούμε να επαναλάβουμε όλα τα είδη διαφορετικών δοκιμών και να συγκρίνουμε με ακρίβεια τα αποτελέσματα ξανά και ξανά.

Σύμφωνα με τη Bugatti, αυτή είναι μια διαδικασία που κάνει σε όλα τα αυτοκίνητά της -ακόμη και στα one-off, όπως το La Voiture Noire, με τον Andre Kullig, τεχνικός διευθυντής για τα one-offs και περιορισμένης παραγωγής projects στη Bugatti, να τονίζει:

Δεν έχει διαφορά για εμάς τους μηχανικούς αν αναπτύσσουμε ένα hyper sport αυτοκίνητο για μία, δέκα ή 500 μονάδες, η προσπάθεια είναι η ίδια, καθώς θέλουμε να πληρούν, ακόμα και να υπερβούν τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, που ισχύουν για τη μαζική παραγωγή.

Η Bugatti θα κατασκευάσει μόλις 10 Centodieci, με την γαλλική εταιρία να ορίζει την τιμή της στα 8 εκατ. ευρώ (χωρίς φόρους κτλ). Ο σχεδιασμός της Centodieci αντλεί στοιχεία από όλες τις σύγχρονες δημιουργίες της Bugatti, αλλά περισσότερο από την EB110, και κίνηση παίρνει από τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα με τέσσερα turbο, απόδοσης 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ, 100 περισσότερα από την Chiron.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 380 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η παραγωγή της Centodieci θα ξεκινήσει μέσα στο 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...