Η Cadillac αποκαλύπτει το νέο της αγωνιστικό για το Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η Cadillac μας δείχνει τμήματα του νέου της αγωνιστικού πρωτότυπου, τέταρτης γενιάς, το οποίο θα συμμορφώνεται στους κανονισμούς της LMDh κατηγορίας, για αγώνες αντοχής των πρωταθλημάτων IMSA και WEC, και κατ’επέκταση για το Le Mans.

Το LMDh υβριδικό πρωτότυπο της Cadillac με κωδική ονομασία Project GTP, θα αγωνιστεί στα πρωτάθλημα της IMSA και στο WEC από το 2023 και η εξέλιξη του γίνεται σε συνεργασία με την ιταλική Dallara (ένας από τους τέσσερις αδειοδοτημένους κατασκευαστές πλαισίων), ενώ θα τρέξει με τις ομάδες Action Express Racing και Chip Ganassi Racing.

Η Cadillac διατηρεί την παρουσία της στους αγώνες αντοχής αυτοκινήτων και γίνεται ο πέμπτος κατασκευαστής στην LMDh κατηγορία, μετά την Acura, την Audi, την BMW, και την Porsche, ενώ αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση και της Lamborghini.

Η αμερικάνικη εταιρία συνεργάζεται με την Dallara από το 2017, όπου παρουσίασαν την Cadillac DPi-V.R (με πλαίσιο την Dallara P217 LMP2). Το εν λόγω αγωνιστικό κατέκτησε δύο πρωταθλήματα IMSA (2017 και 2018), υπό τους ισχύοντες κανονισμούς Dpi (Daytona Prototype International).

Η παρουσίαση του θα γίνει αυτό το καλοκαίρι, ενώ το αγωνιστικό του ντεμπούτο θα γίνει στον αγώνα των 24 ωρών της Daytona το 2023, το οποίο ανοίγει τη σεζόν IMSA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...