Και η Lamborghini θα τρέξει στους αγώνες αντοχής

Σχετικά άρθρα

Μετά την Audi, την Porsche, και την BMW, σειρά της Lamborghini να ανακοινώσει την είσοδο της στους αγώνες αντοχής των πρωταθλημάτων IMSA και WEC, όπως ο 24ωρος αγώνας του Le Mans και ο 24ωρος αγώνα της Daytona.

Η ιταλική εταιρία θα συμμετέχει και αυτή στην LMDh κατηγορία, και θα γίνει η έκτη εταιρία που θα τρέξει στην συγκεκριμένη κατηγορία, μετά τις Acura, Audi, BMW, Porsche, και Cadillac, ενώ το ντεμπούτο του νέου αγωνιστικού λέγεται ότι θα γίνει στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona του 2024.

Πριν ξεκινήσει το project, η Lamborghini θα πρέπει να βρει και να ευθυγραμμιστεί με ομάδες πελατών, με την GT SRO Americas/World Challenge K-PAX Racing να είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται.

H επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, με τον διευθυντή του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Lamborghini, Chris Ward, να δηλώνει:

Μπορώ να το επιβεβαιώσω ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι για την συμμετοχή μας, αλλά αν έλεγα ότι είμαστε κατά 90% εκεί, αυτό θα ήταν αρκετά ακριβές. Έχουμε μερικά πράγματα να διευθετήσουμε με μερικούς από τους κύριους προμηθευτές. Αυτό είναι που μας διαχωρίζει από πολλούς κατασκευαστές. Ιστορικά, δεν τρέχουμε στους αγώνες ως εργοστασιακή συμμετοχή, με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε την Porsche ή άλλες εταιρίες ως εργοστασιακές ομάδες. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, θα χρειαστεί μια πελατειακή προσπάθεια από πίσω.

Αλλά είμαστε σε μια τυχερή θέση ως κατασκευαστής που έχουμε σχέσεις και άτομα μεταξύ του υπάρχοντος και αυξανόμενου χαρτοφυλακίου μας, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε. Αυτά είναι λοιπόν τα στοιχεία με τα οποία πρέπει πραγματικά να ξεπεράσουμε, για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε 100% έτοιμοι.

Πηγήracer.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η Lamborghini Urus είναι εξαιρετικά ικανή σε εκτός δρόμου διαδρομές

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Lamborghini Urus την έχει μετατρέψει σε ένα αυτοκίνητο που είναι εξαιρετικά ικανό να κινηθεί σε εκτός δρόμου διαδρομές. https://youtu.be/QnX67G43D08 Το ιταλικό SUV...

Lamborghini Revuelto Edizione GT by DMC

H DMC μας δείχνει το νέο bodykit που έχει ετοιμάσει για την Lamborghini Revuelto. Το νέο αεροδυναμικό πακέτο είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με την...