Επίσημο: Alpine A522

Σχετικά άρθρα

Η Alpine έγινε η ένατη ομάδα της Formula 1 που παρουσίασε το νέο μονοθέσιο της για το πρωτάθλημα του 2022, με την A522 να αποκαλύπτεται μέσω μιας ζωντανής εκδήλωσης από το Παρίσι.

Η γαλλική ομάδα μας έδειξε το νέο livery του μονοθέσιου, το οποίο προσθέτει το ροζ στο μπλε σώμα του, καθώς η αυστριακή εταιρία BWT έχει προστεθεί στους μεγάλους χορηγούς της Alpine, που ήρθε “πακέτο” με τον Otmar Szafnauer.

Η A522 είναι το δεύτερο μονοθέσιο της Alpine στην F1, με το στοιχείο A500 της ονομασίας να αναφέρεται στο project της F1 (σύμφωνα με τα αυτοκίνητα της Alpine τα A110, A310 κ.λπ.), ενώ το 22 αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο θα αγωνιστεί. Το οδηγικό δίδυμο της γαλλικής ομάδας παραμένει απαράλλαχτο και για το 2022, κάτι που σημαίνει ότι ο Fernando Alonso θα έχει ως teammate του τον Esteban Ocon.

Κατά την παρουσίαση της A522, η Alpine έκρυβε μια επιπλέον έκπληξη, καθώς μόνο για τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν -στα GP του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας- η ομάδα θα τρέξει με ένα ειδικό livery, όπου το μονοθέσιο θα είναι βαμμένο σχεδόν εξολοκλήρου ροζ.

H ομάδα της Alpine προέβη σε αρκετές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής, καθώς εκτός από την πρόσληψη του Otmar Szafnauer, ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, και του Bruno Famin ως εκτελεστικού διευθυντή της Alpine Racing στο Viry-Chatillon, παρελθόν από την ομάδα αποτελούν ο Marcin Budkowski και ο Alain Prost.

Επιπλέον, η Alpine F1 Team ανακοίνωσε την προαγωγή του Pat Fry στο ρόλο του επικεφαλής τεχνικού τμήματος (CTO) της ομάδας, καθώς και του Matt Harman ως τεχνικού διευθυντή της. Όλοι αναφέρονται στον Laurent Rossi, CEO της Alpine, με τις οργανωτικές αλλαγές να γίνονται για να βελτιστοποιηθεί η απόδοση της ομάδας, καθώς αυτή προετοιμάζεται για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...