Στις αρχές του χρόνου έγινε γνωστή η ιστορία πως ένα ολοκαίνουργιο Tesla Model 3 Performance παραδόθηκε χωρίς πίσω τακάκι φρένων και ένα ακόμη μοντέλο της Tesla, παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του χωρίς τακάκι φρένων.

Πρόκειται για ένα Tesla Model Y Performance που παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στο Οντάριο του Καναδά στις 28 Δεκεμβρίου του 2021 και αυτός μετά από μερικές εβδομάδες άρχισε να ακούσει έναν περίεργο θόρυβο από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όταν πατούσε το πεντάλ του φρένου.

Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου ο θόρυβος είχε γίνει αρκετά δυνατός ώστε να γίνει ενοχλητικός και όταν αφαίρεσε τον πίσω δεξί τροχό διαπίστωσε πως έλειπε το ένα από τα δύο τακάκια των φρένων, με την δαγκάνα να χαράζει την εσωτερική πλευρά του δίσκου.

Μετέφερε το αυτοκίνητο στο τοπικό συνεργείο της Tesla η οποία επιβεβαίωσε πως έλειπε το τακάκι, με την εταιρία να παραγγέλνει τα ανταλλακτικά για να αντικαταστήσει τη δαγκάνα και τον δίσκο. Μέχρι να έρθουν τα ανταλλακτικά, έδωσαν στον κάτοχο του Model Y Performance, ένα Model S του 2015 ως αυτοκίνητο αντικατάστασης.