Η Wiesmann επέστρεψε! Πάλι. Στα τέλη του περασμένου χρόνου, η μικρή γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναγεννάτε από τις στάχτες της και ετοιμάζει δύο νέα αυτοκίνητα.

Το πρώτο έχει κωδική ονομασία Project Thunderball και πρόκειται για ένα ανοιχτό sportscar, με την Wiesmann να έχει πάει σε παγωμένες συνθήκες για τις απαραίτητες δοκιμές.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό, αλλά η τελευταία φορά που μάθαμε κάτι από την Wiesmann, ήταν για το Project Gecko. Χωρίς να ξέρουμε αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, εκείνο το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούσε τον 4,4 λίτρων turbo V8 κινητήρα της BMW, που υπάρχει κάτω από το καπό της σημερινής M5.

Ο κινητήρας αποδίδει 600 άλογα και 750 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα. Τέλος, το αυτοκίνητο θα έχει κατανομή βάρους 50/50 ανάμεσα στους δύο άξονες, θα εξοπλίζεται με ανεξάρτητη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, με εξαπίστονα φρένα και θα κάνει χρήση carbon στο σώμα του.

Ο επικεφαλής της Wiesmann, Roheen Berry, δήλωσε σχετικά:

Το Thunderball θα συνεχίσει τη φήμη της Wiesmann για τον καθορισμό σημείου αναφοράς για την απόδοση, τη δεξιοτεχνία και την απόλυτη απόλαυση. Αυτή είναι η Wiesmann που ταιριάζει στον 21ο αιώνα και αυτή είναι μόνο η αρχή.