Η Wiesmann επέστρεψε και αυτό είναι το νέο Project Thunderball

Σχετικά άρθρα

Η Wiesmann επέστρεψε! Πάλι. Στα τέλη του περασμένου χρόνου, η μικρή γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναγεννάτε από τις στάχτες της και ετοιμάζει δύο νέα αυτοκίνητα.

Το πρώτο έχει κωδική ονομασία Project Thunderball και πρόκειται για ένα ανοιχτό sportscar, με την Wiesmann να έχει πάει σε παγωμένες συνθήκες για τις απαραίτητες δοκιμές.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό, αλλά η τελευταία φορά που μάθαμε κάτι από την Wiesmann, ήταν για το Project Gecko. Χωρίς να ξέρουμε αν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, εκείνο το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούσε τον 4,4 λίτρων turbo V8 κινητήρα της BMW, που υπάρχει κάτω από το καπό της σημερινής M5.

Ο κινητήρας αποδίδει 600 άλογα και 750 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα. Τέλος, το αυτοκίνητο θα έχει κατανομή βάρους 50/50 ανάμεσα στους δύο άξονες, θα εξοπλίζεται με ανεξάρτητη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, με εξαπίστονα φρένα και θα κάνει χρήση carbon στο σώμα του.

Ο επικεφαλής της Wiesmann, Roheen Berry, δήλωσε σχετικά:

Το Thunderball θα συνεχίσει τη φήμη της Wiesmann για τον καθορισμό σημείου αναφοράς για την απόδοση, τη δεξιοτεχνία και την απόλυτη απόλαυση. Αυτή είναι η Wiesmann που ταιριάζει στον 21ο αιώνα και αυτή είναι μόνο η αρχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τρεις διαφορετικές υλοποιήσεις του Wiesman Project Thunderbolt

Η Wiesmann έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από τρεις διαφορετικές υλοποιήσεις του Project Thunderbolt, προκειμένου να δείξει στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, το...

Εξαντλήθηκε ο πρώτος χρόνος παραγωγής του Wiesmann Project Thunderball

Τον Απρίλιο του 2022 η Wiesmann παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Project Thunderball, με τη γερμανική εταιρία να ανοίγει το βιβλίο παραγγελιών τον Σεπτέμβριο του...

H Wiesmann εξετάζει ένα ηλεκτρικό SUV και ένα πιο προσιτό μοντέλο

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του Project Thunderball, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού της Wiesmann, η γερμανική εταιρία φαίνεται ότι έχει πλάνα να επεκταθεί και...