Οδηγός στην Ολλανδία πιάστηκε με 17 φορές μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπτό

Σχετικά άρθρα

Ένας άγρυπνος κάτοικος του χωριού Lunteren στην Ολλανδία είδε έναν οδηγό ενός επιβατικού αυτοκινήτου να χτυπά πάνω σε μια κολώνα ρεύματος και να συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του. Ο κάτοικος κυνήγησε τον οδηγό του αυτοκινήτου και κάλεσε την αστυνομία.

Ωστόσο, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να οδηγεί προς την πόλη Ede, παρατηρώντας ότι η οδήγηση του δεν ήταν σωστή. Φτάνοντας στο Ede, η αστυνομία σταμάτησε τον οδηγό και πραγματοποίησαν ένα πρώτο αλκοτέστ στον οδηγό. Ο οδηγός φύσηξε και το μηχάνημα έδειξε την ένδειξη F, που σημαίνει ότι ο οδηγός ήταν (σημαντικά) υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα του Ede για πιο αναλυτικό αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν 1.485 γρ. αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, ήτοι ο οδηγός είχε στο αίμα μια ποσότητα 17 μεγαλύτερη από το επιτρεπτό, καθώς το επιτρεπτό όριο ορίζεται στα 0,5 γρ. ανά λίτρο αίματος, ή 0,22 γρ. ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Επιπλέον, ο οδηγός δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Στην Ελλάδα, το επιτρεπτό όριο ορίζεται στα 0,5 γρ. ανά λίτρο αίματος, ή 0,25 γρ. ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...