Η Renault επανεκκινεί την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Μόσχας

Σχετικά άρθρα

Εκπρόσωπος της Renault έκανε γνωστό ότι το εργοστάσιο της γαλλικής εταιρίας στη Μόσχα είναι από σήμερα και πάλι σε λειτουργία. Η Renault ήταν μία από τις πολλές εταιρίες που διέκοψε την παραγωγή αυτοκινήτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και παρότι πολλές εταιρίες αποχώρησαν από την αγορά της χώρας ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις, η Renault δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι απλά παύει την παραγωγή, λόγω της αναγκαστικής αλλαγής στις υπάρχουσες ροές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Renault είναι η μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας και δεν έχει πρόθεση να αποσυρθεί από την αγορά της, καθώς στα μέσα του τρέχοντος μήνα πηγές δήλωσαν ότι η γαλλική εταιρία δεν φύγει από την αγορά, φοβούμενη το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, καθώς και τις απειλές της Ρωσίας για εθνικοποίησης της Avtovaz.

Η Renault κατέχει σχεδόν το 30% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία, ενώ με σχεδόν 40.000 υπαλλήλους στη χώρα, δεν μπορεί να “κατεβάσει ρολά” από την μια ημέρα στην άλλη. Η Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 8% των κερδών της Renault το 2021, με τα έσοδα της να ανέρχονται σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

https://youtu.be/21aLDfPVYRo

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει επίσης ένα μερίδιο ελέγχου 67,61% στη Lada Auto Holding, η οποία με τη σειρά της κατέχει την Avtovaz, ήτοι την εταιρία πίσω από τη Lada.

Διάβασε ακόμα

Πως η Renault “παγιδεύτηκε” στη Ρωσία

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...