To ερωτεύσιμο Kimera Evo37 στα θρυλικά χρώματα της Martini

Σχετικά άρθρα

Το Kimera Evo37 θα λάβει μέρος στο Ιστορικό Rally Costa Smeralda της Σαρδηνίας τον ερχόμενο Απρίλιο, ντυμένο με το θρυλικό livery της Martini, για τον εορτασμό των 150 χρόνων της Pirelli. Το livery μιμείται αυτό που είχε η αγωνιστική Lancia 037, που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally το 1983.

Το Evo37 θα οδηγηθεί στη Σαρδηνία από τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC Miki Biasion, ο οποίος οδήγησε την αγωνιστική 037 στο Rally Safari του 1986 στην Κένυα. Ο Biasion ήταν βασικό μέρος της εξέλιξης του Evo37, βοηθώντας στο να τελειοποιήσει το restomoded αυτοκίνητο.

Το Kimera Evo37 παραμένει πιστό στο σχεδιασμό και στα μηχανολογικά της Lancia 037, με την εταιρεία να έχει στρατολογήσει μηχανικούς που είχαν εργαστεί στο πρωτότυπο αυτοκίνητο για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει μια σύγχρονη μετενσάρκωση της ιστορικής Lancia.

Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Claudio Lombardi, του μηχανικού πίσω από τον τετρακύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα της Lancia, που έφερε turbo και κομπρέσορα. Με τη βοήθεια του Lombardi, το νέο Kimera Evo37 χρησιμοποιήσει παρόμοια διάταξη, αλλά ο 2,1-λίτρος τετρακύλινδρος κινητήρας είναι εκσυγχρονισμένος με βάσει τα σημερινά πρότυπα, με τον κομπρέσορα να είναι ηλεκτρικός.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού και αποδίδει 550 άλογα με 550 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρεία να προσφέρει την επιλογή μεταξύ μιας χειροκίνητης ή σειριακής μετάδοσης. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 950 κιλά.

Τα πάνελ του αμαξώματος είναι από carbon, με τις μπροστά ζάντες να είναι διαστάσεων 18″ και οι πίσω 19″. Το σύστημα πέδησης της Brembo αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους, η ανάρτηση είναι της Ohlins και τα καθίσματα, όπως και οι ζώνες ασφαλείας της Sparco.

Η παραγωγή φυσικά είναι περιορισμένη, με την Kimera να δημιουργεί μόνο 37 αυτοκίνητα, και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει τα 26. Η τιμή του Evo37 ξεκινά από τα €480.000, αλλά η βασική τιμή για τα εναπομείναντα αυτοκίνητα είναι πλέον τα €540.000, καθώς περιλαμβάνουν ορισμένα προαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως οι πίσω κάμερες και το carbon πακέτο. H Kimera αναφέρει ότι θα παράγει επίσης 10 επιπλέον αυτοκίνητα που θα είναι εξοπλισμένα με το συστήματα τετρακίνησης της Integrale.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...