GP Σαουδικής Αραβίας: Ποινή τριών θέσεων στον Ricciardo

Σχετικά άρθρα

Ο οδηγός της McLaren τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων, γιατί εμπόδισε στον Esteban Ocon κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Καθώς ο Ocon πλησίαζε τη στροφή 9 της πίστας στον γρήγορο γύρο, ο Daniel Ricciardo τον εμπόδισε για λίγο, ο οποίος βρισκόταν στον γύρο εξόδου του από τα pits.

Το περιστατικό ανάγκασε τον οδηγό της Alpine να εγκαταλείψει την προσπάθεια του, αν και αυτό δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του στις κατατακτήριες, καθώς θα εκκινήσει στο σημερινό αγώνα από την 5η θέση.

Μετά το τέλος της περιόδου, οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και τιμώρησαν τον Αυστραλό οδηγό της βρετανικής ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι θα εκκινήσει από την 15η θέση του grid στον αγώνα της Κυριακής. Ο Αυστραλός έλαβε επίσης ένα βαθμό ποινής στη super licence του.

Ο Ricciardo δήλωσε ότι δεν είχε ενημέρωση από την ομάδα για την παρουσία του Ocon και όταν είδε το μονοθέσιο της Alpine ήταν πολύ αργά. Η ομάδα με έδρα το Woking παραδέχτηκε το λάθος της και πήρε χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επειδή δεν ενημέρωσε τον οδηγό της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...