ΗΠΑ: Aυστηρότερα πρότυπα οικονομίας καυσίμων το 2026, με μέση κατανάλωση 4,8 λίτρα/100 χλμ

Σχετικά άρθρα

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα νέα πρότυπα οικονομίας καυσίμων που θα ισχύουν το 2026, με τα αυτοκίνητα να πρέπει να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 49 mpg (4,8 λίτρα/100 χλμ).

Η EPA πρόσθεσε πως θα ανακοινώσει μέσα στους επόμενους μήνες νέα πρότυπα για τα μοντέλα του 2027 και λόγω των νέων προτύπων κατανάλωσης, δεν θα παραχθούν 2,5 δισ. μετρικοί τόνοι εκπομπών CO2 στη ατμόσφαιρα, με την κατανάλωση βενζίνης να μειώνεται κατά 220 δισ. γαλόνια, κόστους 192 δισ. δολαρίων.

Διάβασε ακόμη

ΗΠΑ: Υπερδιπλασίασε τα πρόστιμα σε όσες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πιάνουν τα πρότυπα κατανάλωσης

Για να πιάσουν τα νέα πρότυπα κατανάλωσης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αναγκαστούν να πουλήσουν περισσότερα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, έναντι εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να θέλει έως το 2030, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων να αντιπροσωπεύουν το 50% του συνόλου των νέων πωλήσεων. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο στόχος δεν αφορά μόνο τα αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά και τα plug-in υβριδικά και τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου.

Η NHTSA εκτιμά πως σύμφωνα με τα νέα πρότυπα, οι ιδιοκτήτες θα εξοικονομήσουν περίπου 1.400 δολάρια από την αγορά βενζίνης κατά τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου.

Ο τομέας των μεταφορών είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 29% των συνολικών εκπομπών, με τα ελαφρά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 58% των εκπομπών που προέρχεται από τον τομέα των μεταφορών.

ΠηγήNHTSA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...