Οι διαφορές του “Made in Germany” Model Y, σε σχέση με το αντίστοιχο από την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Από τις 22 Μαρτίου 2022, όταν η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις αυτοκινήτων από το νέο της εργοστάσιο στο Βερολίνο, το Model Y έγινε το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που κατασκευάζεται σε τρία εργοστάσια. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω εργοστάσιο προστέθηκε στα αντίστοιχα του Fremont της Καλιφόρνιας και της Σαγκάης στη Κίνα, ενώ μέχρι πρότινος, το Model Y που πωλούταν στην Ευρώπη εισαγόταν από την Κίνα, κάτι που σιγά σιγά θα μειωθεί.

Ωστόσο, εύλογο είναι το ερώτημα αν διαφέρει ένα νέο Model Y που έχει συναρμολογηθεί στο γερμανικό εργοστάσιο της μάρκας από εκείνα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Στο video θα δεις ένα ολοκαίνουργιο Model Y Performance, το οποίο ήταν το 22ο αυτοκίνητο που παρήχθη στο Gigafactory Berlin και παραδόθηκε -αφού πρώτα το υπέγραψε o Elon Musk, να συγκρίνεται με ένα “κινέζικο” Model Y Long Range, επτά μηνών.

Οι διαφορές ανάμεσα στα αυτοκίνητα μπορεί να είναι αρκετές, αλλά ορισμένες από αυτές που φέρει το Model Y Performance δεν είναι μόνο επειδή κατασκευάστηκε στη Γερμανία, αλλά έχουν υιοθετηθεί και από τα μεταγενέστερα αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα.

Όπως θα δεις, το Model Y Performance διαθέτει θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες και νέο ακροφύσιο για υγρό πλύσης του παρμπρίζ. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι σε κορυφαία κατάσταση όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, ωστόσο υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα με το κούμπωμα του πάνελ της πόρτας του οδηγού στο γερμανικό Model Y, το οποίο όμως διορθώθηκε.

Συνεχίζοντας, τα δύο ηλεκτρικά SUV είναι εξαιρετικά παρόμοια σχεδόν από κάθε άποψη. Στο εσωτερικό, το γερμανικό Model Y έχει μεγαλύτερους φακούς για τις κάμερες, πιο μαλακά υλικά στα πάνελ των θυρών, νέο κάλυμμα χώρου φόρτωσης και τον νέο επεξεργαστή AMD Ryzen. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές θα βρεθούν και στα Model Y που κατασκευάζονται στην Κίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...