Μετά το Eletre, η Lotus ετοιμάζει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν, που όπως το SUV της, έτσι και αυτό θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στη πόλη Γουχάν της Κίνας. Το σεντάν έχει κωδική ονομασία Type 133 και αναμένεται το 2023.

Το αυτοκίνητο θα έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό και μινιμαλιστικής σχεδίασης εσωτερικό, παίρνοντας κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν περισσότερα από 600 άλογα.

Το 2024 η βρετανική εταιρία θα παρουσιάσει ένα ακόμη ηλεκτρικό SUV, με κωδική ονομασία Type 134, που θα τοποθετηθεί απέναντι από την ηλεκτρική Porsche Macan.

Το 2026 η Lotus θα βγάλει στην αγορά τον διάδοχο της Elise, με κωδική ονομασία Type 135. Θα βασίζεται στην E-Sports πλατφόρμα που θα είναι κατά 37% ελαφρύτερη σε σχέση με τη πλατφόρμα της Emira. Το μοντέλο θα αποδίδει έως 470 άλογα και θα διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 66,4 kWh που θα χαρίζει αυτονομία έως 480 χιλιόμετρα.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Lotus στο Norfolk της Αγγλίας, με την Alpine να δημιουργεί το δικό της μοντέλο που θα βασίζεται στο αυτοκίνητο της Lotus.