Διαθέσιμο για παραγγελία είναι πλέον το Toyota GR 86 στην Ελλάδα, με το νέο ιαπωνικό σπορ μοντέλο να ξεκινά από τις 52.810 ευρώ. Το μοντέλο κρύβει κάτω από το καπό του τον ατμοσφαιρικό 2.400 κ.εκ τετρακύλινδρο boxer κινητήρα (FA24) της Subaru, ο οποίος αποδίδει 235 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ.

1

Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής τις 7.400 σ.α.λ και συνδυάζεται τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το βάρος του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 1.270 κιλά. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,3 δευτερόλεπτα, 1,1 δευτ. ταχύτερα από το GT 86.

2

Στο εσωτερικό κάθε λεπτομέρεια είναι επικεντρωμένη στον οδηγό. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, με το σημείο εστίασης να είναι το κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο, που πλαισιώνεται από το ψηφιακό ταχύμετρο.

Στα αριστερά του ταχύμετρου υπάρχει ένας προγραμματιζόμενος μετρητής που μπορεί να αλλάξει για να δείξει διάφορες ενδείξεις (θερμοκρασία νερού, g-meter κλπ). Όταν ενεργοποιηθεί το track mode, το ταχύμετρο μετατρέπεται σε γραμμικό γράφημα με έγχρωμη οθόνη που επιτρέπει γρήγορη ανάγνωση.

3

Στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μια οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Starlink, που φέρει συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

4

Για οδήγηση στην πίστα, το σύστημα πρόσφυσης και σταθερότητας προσφέρει στον οδηγό πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις. Το σύστημα έχει επανασχεδιαστεί για να επιτρέπει περισσότερη συμβολή από τον οδηγό, πριν ενεργοποιηθεί το σύστημα ευστάθειας, ενώ μπορεί απενεργοποιηθεί εντελώς και ο οδηγός να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο μπορείς να βρεις στο ακόλουθο άρθρο.

5Διάβασε ακόμη

Επίσημο: Toyota GR 86