O Elon Musk κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του Twitter

Σχετικά άρθρα

O Elon Musk υπέβαλε πρόταση εξαγοράς του Twitter με πρόθεση να κάνει την εταιρία ιδιωτική και να την αποσύρει από το χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, ο Musk, ο οποίος είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, έχοντας το 9,2% των μετοχών του, προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή για να το εξαγοράσει όλο, με ένα premium 54%, με βάση το κλείσιμο στις 28 Ιανουαρίου, αποτιμώντας την αξία του στα 43,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα η τιμή της μετοχής του Twitter διαπραγματεύεται στα 45,85 δολάρια, με την αποτίμησή της να ανέρχεται στα 36,71 δισ. δολάρια.

Ο Musk σε επιστολή που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αναφέρει προς τον πρόεδρο του Twitter, Bret Taylor:

Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργούσα δημοκρατία.

Ωστόσο, μετά την αρχική μου επένδυση, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν μπορεί ούτε να ακμάσει ούτε να υπηρετήσει την κοινωνική αποστολή της με την σημερινή της μορφή. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, προσφέρομαι να αγοράσω το 100% του Twitter για 54,2 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, 54% premium πριν ξεκινήσω να επενδύω στο Twitter και 38% premium από την ημέρα πριν δημοσιοποιηθεί η επένδυσή μου.

Η προφορά μου είναι η καλύτερη και η τελευταία προσφορά και, αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος.

Το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα το ξεκλειδώσω.

Η πρόταση εξαγοράς εξηγεί γιατί ο Musk απέρριψε τη θέση που του προτάθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αφού η παρουσία του στο ΔΣ θα τον εμπόδιζε να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση της εταιρίας.

Το Twitter ανακοίνωσε πως “θα εξετάσει με προσοχή” την προσφορά του Elon Musk για την εξαγορά της και την έξοδό της εταιρεία από την Wall Street.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα εξετάσει με προσοχή την προσφορά για να καθορίσει την στάση που θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter,

αναφέρεται στην ανακοίνωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr