Ο CEO της Lucid εισέπραξε 263 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους απόδοσης το 2021

Σχετικά άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lucid Motors, Peter Rawlinson, κέρδισε περισσότερα από 263 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους, με βάση την περσινή του απόδοση, λίγο πριν οι μετοχές της εταιρίας υποχωρήσουν κατά τα 67%.

Οι αποδοχές του πρώην CTO της Tesla βασίστηκαν στις περίπου 13,8 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες δόθηκαν στον Rawlinson από το συμβούλιο της Lucid τον Μάρτιο του 2021 και κατοχυρώθηκαν σε αυτόν για τέσσερα χρόνια, από το τέλος του 2021, καθώς και σε 16 εκατομμύρια μετοχές βάσει απόδοσης. Όλες οι παραπάνω, αποτιμώνται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η Lucid μπήκε στο χρηματιστήριο τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι τον Νοέμβριο είχε φτάσει σε κεφαλαιοποίηση 91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την τιμή της μετοχής να παραμένει στα υψηλά επίπεδα για έξι μήνες. Αυτό επέτρεψε στον Rawlinson να εισπράξει τέσσερις από τις πέντε δόσεις, παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής υποχώρησε στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Συνολικά, η κατοχυρωμένη απόδοσή των μετοχών αξίζει 263 εκατομμύρια δολάρια, με τον Rawlinson να μπορεί ακόμα να συγκεντρώσει 2,1 εκατομμύρια περισσότερες μετοχές, εάν η κεφαλαιοποίηση της Lucid αυξηθεί σε περισσότερα από 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια και παραμείνει εκεί για έξι μήνες.

Ο λόγος που ο Rawlinson δεν έχει λάβει ακόμη όλες τις μετοχές που έχει είναι, εν μέρει, επειδή η εταιρεία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα μειώσει τη παραγωγή της για το 2022. Ο Rawlinson είπε τότε ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει φέτος περίπου 12.000 με 14.000 οχήματα, αντί για τις 20.000 μονάδες που αρχικά είχε ανακοινώσει και έκτοτε η τιμή της μετοχής έχει πέσει έως και 67%.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...