Επίσημο: Η Renault αποχωρεί από τη Ρωσία

Σχετικά άρθρα

Η Renault ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από την Ρωσία, υπογράφοντας συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της στη Ρωσία και το μερίδιό της στη Avtovaz, εφαρμόζοντας την απόφαση αναστολής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Renault Group διευκρινίζει ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πώληση του 100% των μετοχών της Renault Russia στην πόλη της Μόσχας και του 67,69% των μετοχών της Avtovaz, στο ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο NAMI (Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Κινητήρων).

Η ολοκλήρωση αυτών των συναλλαγών δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση και έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις,

αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γαλλικός όμιλος.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη NAMI δίνει πάντως τη δυνατότητα στο Renault Group να εξαγοράσει το μερίδιό του στην Avtovaz, το οποίο θα μπορεί να ασκηθεί σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές τα επόμενα έξι χρόνια.

Σήμερα, λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα τις επιδόσεις του Ομίλου και την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στη χώρα στο μέλλον, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.

Είμαι πεπεισμένος για τη δυνατότητα του Renault Group να επιταχύνει κι άλλο την μεταμόρφωσή του και να υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους στόχους του,

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Luca de Meo.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin από την πλευρά του είπε πως το εργοστάσιο της Renault κρατικοποιείται και θα αναλάβει πλέον την παραγωγή αυτοκινήτων της Moskvitch, μιας σοβιετικής/ρωσικής μάρκας αυτοκινήτων που παρήγατε αυτοκίνητα από το 1946 έως το 2001.

Η Renault, η οποία ανήκει κατά 15% στο γαλλικό κράτος, επιβεβαίωσε μια μη ταμειακή απομείωση ύψους σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ για να αντικατοπτρίζει το πιθανό κόστος της αναστολής των εργασιών στη Ρωσία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...