Renault: Δεν αξίζουν οι επενδύσεις που απαιτεί το Euro 7

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια φορά ο Luca de Meo, ο CEO της Renault ήταν επικριτικός σχετικά με τους αυστηρότερους κανονισμούς ρύπους που θα τεθούν σε ισχύ στην Ευρώπη από το τέλη του 2025/αρχές του 2026.

Ο de Meo είπε πως το Euro 7 δεν θα αποφέρει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το Euro 6, αφού θα κάνει τα αυτοκίνητα πολύ πιο ακριβά, με τις εκπομπές τους να μειώνονται μόλις κατά 3 με 4%.

Διάβασε ακόμη

Renault: Τα αυτοκίνητα της Β κατηγορίας με κινητήρες εσ. καύσης ίσως θα κοστίζουν 2 φορές περισσότερο

Παράλληλα, πιστεύει πως το Euro 7 θα κοστίσει στο Renault Group 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ώστε τα αυτοκίνητά του να μπορούν να πληρούν τα πρότυπα του, ενώ θεωρεί πως θα οδηγήσει το καταναλωτικό κοινό να διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα παλαιότερα αυτοκίνητά του λόγω του αυξημένου κόστους αγοράς ενός νέου Euro 7 αυτοκινήτου.

Όπως είπε:

Το Euro 7 θα μας κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη, ενώ ο πελάτης θα πληρώσει περίπου 1.000 ευρώ επιπλέον ανά αυτοκίνητο. Υπάρχουν άλλα μέρη στα οποία θα μπορούσα να βάλω αυτά τα χρήματα και να έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...