Με τεχνολογία από την Formula 1 το νέο αγωνιστικό της Ferrari για το Le Mans

Σχετικά άρθρα

Του χρόνου η Ferrari θα επιστρέψει στους αγώνες αντοχής, με την ιταλική εταιρία να ετοιμάζει το δικό της Le Mans Hypercar (LMH) σε συνεργασία με την AF Corse.

Ο Antonello Coletta, ο άνθρωπος που ηγείται του project ως το αφεντικό του τμήματος Attivita Sportive GT της Ferrari, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το νέο αγωνιστικό θα έχει τεχνολογίες που προέρχονται από την Formula 1.

Όπως είπε:

Νομίζω ότι η τεχνολογία που έχουμε στη Ferrari είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα για εμάς και είναι φυσιολογικό να μοιραζόμαστε αυτήν την τεχνολογία σε όλα μας τα project.

Είναι φυσιολογικό το project LMH να έχει τεχνολογία από την F1, αλλά όχι μόνο από αυτή, αλλά και από τα αυτοκίνητα δρόμου. Είναι μια σύνθεση των γνώσεων μας. Οι τεχνικοί μας αναμειγνύονται από όλα τα τμήματα και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό και εκπληκτικό αυτοκίνητο.

Η Ferrari είναι μια σπουδαία εταιρεία με πολύ σημαντική τεχνική κληρονομιά και ο ρόλος μας ήταν πάντα αυτός των καινοτόμων. Δεδομένων των νέων κανονισμών ήταν αδύνατο να μην πάρουμε τη γνώση και το σημαντικό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι το LMH project δεν είναι το έργο ενός μέρους της εταιρείας, αλλά είναι έργο όλης της Ferrari, επειδή η Ferrari είναι μια οικογένεια. Θα ήταν ανόητο να μην εκμεταλλευτούμε όλη την τεχνογνωσία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο Coletta χαρακτήρισε το project LMH ως “μια σημαντική πρόκληση για τη Ferrari”, η οποία έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans εννέα φορές, με την τελευταία φορά να είναι το 1965. Από το 2006 αγωνιστικά της συμμετέχουν με ιδιωτικές εταιρίες στις GT κατηγορίες και το 2019 η 488 GTE Evo της AF Corse πήρε τη νίκη στη κατηγορία της.

Στόχος της Ferrari είναι να αυξήσει τις νίκες της στον θρυλικό αγώνα αντοχής, με την ιταλική εταιρία να ανακοινώνει ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες του νέου της αγωνιστικού τον επόμενο μήνα. Αυτό εκτός από το WEC θα συμμετέχει και στο αμερικάνικο πρωτάθλημα IMSA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...