Η Ford θέλει να πουλά τα ηλεκτρικά της μόνο μέσω internet

Σχετικά άρθρα

Ο Jim Farley, CEO της Ford πιστεύει πως πρέπει τα ηλεκτρικά της μοντέλα να πωλούνται αποκλειστικά μέσω internet και η εταιρία να μην κάνει εκπτώσεις σε αυτά. Περιέγραψε επίσης ένα μέλλον που οι αντιπροσωπείες της Ford δεν θα διαθέτουν στοκ, αλλά θα λειτουργούν ως κέντρα εξυπηρέτησης πελατών για την παραλαβή των αυτοκινήτων που παραγγέλθηκαν online, αλλά και την επισκευή τους τους, με τους αγοραστές να έχουν επίσης τη δυνατότητα παράδοσης κατ’οίκον.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία ανακοίνωσε φέτος πως θέλει να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, προσπερνώντας την Tesla. Σύμφωνα με τον Farley, η Ford θα μπορεί να παράγει 600.000 ηλεκτρικά ετησίως μέχρι το 2023, όταν πέρυσι η Tesla κατασκεύασε περισσότερα από 930.000 αυτοκίνητα.

Παράλληλα ο Farley είπε πως πιστεύει ότι οι τιμές των ηλεκτρικών θα μειωθούν κατά μέσο όρο στα 25.000 δολάρια, καθώς το κόστος των μπαταριών και της διανομής γίνεται φθηνότερο.

O CEO της Ford επαίνεσε την Tesla και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες για την προσέγγισή τους στις πωλήσεις, επειδή το μικρότερο στοκ και η έλλειψη αντιπροσωπειών θα μπορούσε να μειώσει την τιμή ενός αυτοκινήτου κατά περίπου 2.000 δολάρια, με τα 2/3 των χρημάτων αυτών να δαπανώνται για την αποθήκευση των στοκ αυτοκινήτων και τη διαφήμιση.

Το μοντέλο μας είναι μπερδεμένο. Ξοδεύουμε 600 ή 700 δολάρια ανά αυτοκίνητο για να το προωθήσουμε και δεν ξοδεύουμε τίποτα μετά την εγγύηση για την εμπειρία του πελάτη,

είπε ο Farley, λέγοντας πως για να το διορθώσει αυτό, η εταιρεία του θα πρέπει να επικεντρωθεί προκειμένου να παρέχει στους πελάτες μιας καλή εμπειρία βοηθώντας τους μέσω δωρεάν ενημερώσεων λογισμικού και προσφέροντας άλλες υπηρεσίες.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 3,7 δισ. δολάρια στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, με το νέο Mustang να προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Απόκτησε το Ford Kuga PHEV με μηνιαίο μίσθωμα 349 ευρώ

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Ford Kuga PHEV έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων στην...
Autoblog.gr