Η Pagani παρουσίασε τη Huayra Codalunga, αξίας €7 εκατ.

Σχετικά άρθρα

Η Pagani θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στα διαχρονικά σχήματα των Ιταλών coachbuilders και αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’60, παρουσίασε την έκδοση Codalunga της Huayra. Αυτό είναι ένα project που γεννήθηκε από το κοινό όραμα ενός πελάτη και των σχεδιαστών της εταιρίας, με την Huayra Codalunga να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις πέντε εξατομικευμένων αυτοκινήτων. Όπως είναι φυσικό, όλα είναι sold out, παρότι η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινά από τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Huayra Codalunga δημιουργήθηκε από το ειδικό τμήμα για ιδιαίτερα projects της εταιρίας, με όνομα Pagani Grandi Complicazioni.

Ο πελάτης της Pagani είχε ζητήσει εδώ και καιρό μια έκδοση με ένα μακρύ πίσω μέρος του ιταλικού hypercar, και χρησιμοποιώντας ως βάση το “απλό γραμμικό στυλ” της Huayra, η ομάδα των σχεδιαστών εμπνεύστηκε από τις υπέροχες μακριές “ουρές” των αγωνιστικών του Le Mans της δεκαετίας του ’60, που είχαν πολύ καθαρές γραμμές. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να οριστικοποιηθεί η ιδέα, χρησιμοποιώντας μοντέλα κλίμακας και πλήρους μεγέθους για να τελειοποιηθεί η σιλουέτα.

Το πίσω κάλυμμα του κινητήρα έχει ένα τεράστιο αποτύπωμα 3,7 τ.μ. και είναι 360 χλστ. μακρύτερο από αυτό της “απλής” Huayra. Μηχανικά, κάτω από αυτό το νέο κάλυμμα βρίσκεται ένας αναβαθμισμένος V12 twin-turbo, χωρητικότητας 6,0 λίτρων, που παράγει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής.

Στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν πίσω γρίλιες, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα στο σύστημα εξάτμισης της Codalunga, το οποίο ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά χάρη στη χρήση τιτανίου, ενώ έχει και κεραμική επίστρωση. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 1.280 κιλά, με το εσωτερικό να είναι ιδιαίτερο, αλλά να μην διαφέρει από αυτό της Huayra.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Επικός gaming προσομοιωτής από την Pagani

Η Pagani συνεργάστηκε με την Racing Unleashed, με τους ανθρώπους που κατασκευάζουν προσομοιωτές για τις ομάδες της F1, και δημιούργησαν έναν επικό gaming προσομοιωτή,...

Η ελβετική αστυνομία κατάσχεσε μια Pagani Huayra Codalunga στο δρόμο της προς St.Moritz

Η ελβετική αστυνομία είναι διαβόητη για το ότι είναι εξαιρετικά αυστηρή όσον αφορά την επιβολή των κανόνων κυκλοφορίας. Δεν έχει σημασία αν οδηγείς ένα...