Η McMurtry Automotive πήγε το Speirling στο Goodwood Festival of Speed με σκοπό να σημειώσει νέο ρεκόρ στη διαδρομή του. Μπορεί να μην πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά το ηλεκτρικό hypercar κατάφερε να γίνει το δεύτερο ταχύτερο αυτοκίνητο στη διαδρομή του Goodwood.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο σημείωσε χρόνο 41,29 δευτερολέπτων, όντας αργότερο από το VW ID R που το 2019 είχε πετύχει χρόνο 39,9 δευτερολέπτων. Ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τον χρόνο της McLaren-Mercedes MP4/13 (41.6 δευτερόλεπτα). Οδηγός του Speirling ήταν ο πρώην πιλότος της Formula 1, Max Chilton.

Να θυμίσω πως το Speirling έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.000 άλογα και στέλνουν τη κίνηση στους πίσω τροχούς και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Καταλαβαίνεις πως με την αναλογία ίππο/κιλό να είναι στο 1 προς 1, το όχημα είναι εξαιρετικά γρήγορο, με την εταιρία να λέει πως είναι γρηγορότερο από την Bugatti Chiron στα 0-300 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 1,5 δευτερόλεπτο.

Το Speirling έχει αεροδυναμική σχεδίαση, με δύο ανεμιστήρες να το “βεντουζώνουν” στο έδαφος, ,ε το αυτοκίνητο να παράγει 2.000 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης. Εξοπλίζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.