Πριν ένα χρόνο, ο Stephan Winkelmann παρουσίασε το πρόγραμμα “Direzione Cor Tauri” (Towards Cor Tauri, πορεία προς Cor Tauri). Αυτό είναι ένας χάρτης για την απανθρακοποίηση των μελλοντικών μοντέλων της Lamborghini και του εργοστασίου της ιταλικής εταιρίας στην Sant’Agata της Μπολόνια με βάση μια ολιστική προσέγγιση της στρατηγικής περιβαλλοντικής αειφορίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini έκανε γνωστό πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2027 – 2028, ενώ επανέλαβε πως έως το 2024 όλα τα μοντέλα της θα είναι υβριδικά.

1

Για καταστεί το παραπάνω πλάνο δυνατό, η ιταλική μάρκα σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας:

Έχουμε δεσμεύσει 1,8 δισεκατομμύρια, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι πολύ περισσότερα – η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Lamborghini Automobili,

προσθέτοντας ότι ο αριθμός δεν περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου, λέγοντας:

Η επένδυση θα είναι τεράστια γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πλήρη ηλεκτρική εποχή διατηρώντας παράλληλα τις αξίες του DNA της Lamborghini. Θα είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση.