Η Stellantis θα κατασκευάσει φέτος 220.000 λιγότερα αυτοκίνητα στην Ιταλία

Σχετικά άρθρα

Η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ έχει ως αποτέλεσμα η Stellantis να μην κατασκευάσει φέτος 200.000 με 220.000 αυτοκίνητα στα εργοστάσια της στην Ιταλία, σύμφωνα με δήλωση του σωματείου εργαζομένων FIM CISL, σηματοδοτώντας την 5η συνεχόμενη χρονιά μείωσης της εγχώριας παραγωγής αυτοκινήτων.

Το σωματείο ανέφερε στην περιοδική έκθεσή του πως η Stellantis παρήγαγε 351.890 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σχεδόν 14% λιγότερα από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, με το βασικό εργοστάσιο της στο Melfi και και το εργοστάσιο παραγωγής βαν της Sevel να είναι τα εργοστάσια που επηρεάζονται περισσότερο.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα για το πρώτο εξάμηνο του έτους και την πιθανή παραγωγή ολόκληρου του έτους, το σωματείο εκτιμά ότι η Stellantis θα μπορούσε να μην κατασκευάσει μεταξύ 200.000 και 220.000 οχημάτων το 2022. Ο Ferdinando Uliano, επικεφαλής του σωματείου FIM CISL είπε:

Είναι σαν να σταμάτησε ένα από τα μεγάλα εργοστάσια του ομίλου για ένα χρόνο,

προσθέτοντας ότι η κατάσταση της προσφοράς τσιπ δεν θα βελτιωθεί φέτος και θα επηρεάσει επίσης την παραγωγή και το 2023.

Ο Uliano είπε ότι παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα επιδεινώσουν την κατάσταση προμήθειας ανταλλακτικών στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκπρόσωπος της Stellantis αρνήθηκε να σχολιάσει τα δεδομένα και τις προβλέψεις που παρείχε το σωματείο, αλλά επανέλαβε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των εργοστασίων της σε καθημερινή βάση, ξεχωριστά για κάθε εργοστάσιο, από την έναρξη της πανδημίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...