Ο Elon Musk ακύρωσε την εξαγορά του Twitter

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk δεν σχεδιάζει πλέον να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια (54,2 δολάρια ανά μετοχή του). Ο Musk μέσω των δικηγόρων του έστειλε επιστολή χθες το απόγευμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) η οποία αναφέρει πως ακυρώνει τη συμφωνία λόγω “ουσιαστικής παραβίασης πολλαπλών διατάξεων της συμφωνίας, κάνοντας ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στις οποίες βασίστηκε ο Musk, κατά τη σύναψη της Συμφωνίας Συγχώνευσης“.

Ο Musk υποστηρίζει πως το Twitter δεν παρείχε πληροφορίες για τους ψεύτικους λογαριασμούς και για τα spam μηνύματα στην πλατφόρμα. Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή του Twitter υποχωρεί κατά 7% στα 35,01 δολάρια, ενώ αυτή της Tesla παρουσιάζει αύξηση 5% στα 769,40 δολάρια.

Ο Musk είχε θέσει σε προσωρινή αναμονή τη συμφωνία στα μέσα Μάϊου, ενώ στις αρχές Ιουνίου είχε απειλήσει πως δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά του Τwitter επειδή η πλατφόρμα δεν δίνει στοιχεία για το ποσοστό των bot, των ψεύτικών λογαριασμών και των spam μηνυμάτων στη πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor, έγραψε πως το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι “δεσμευμένο να κλείσει τη συναλλαγή” και σχεδιάζει να κινήσει νομικά μέτρα για την επιβολή της συμφωνίας.

Το Twitter λέει ότι θα μηνύσει τον Elon Musk για να ολοκληρώσει τη εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μόλις απέρριψε και είναι “πεπεισμένο” ότι θα επικρατήσει. Οι όροι της συμφωνίας απαιτούν από τον Musk να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια αμοιβή διάλυσης εάν δεν ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Το Twitter υποστηρίζει πως οι spam και πλαστοί λογαριασμοί στο Twitter είναι λιγότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών της πλατφόρμας, με τον Musk να εκτιμά πως οι πλαστοί λογαριασμοί ανέρχονται σε τουλάχιστον 20%-25% των χρηστών του Twitter.

Ο Musk έχει καλέσει για την πραγματοποίηση τεστ σε τυχαία δείγματα χρηστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί και δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει “κάποια” ανάλυση ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% της βάσης των χρηστών του Twitter. Ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχει κάποια πιθανότητα οι bot λογαριασμοί να είναι ενδεχόμενα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.

Ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλασματικοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.

Ο δικηγόρος του Musk, Mike Ringler, έγραψε στην επιστολή προς το Twitter ότι για σχεδόν δύο μήνες, ο Musk αναζητούσε δεδομένα των “ψεύτικων ή ανεπιθύμητων” λογαριασμών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες.

Το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες. Μερικές φορές το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Musk, μερικές φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε δίνοντας στον κ. Musk ελλιπείς ή αχρησιμοποίητες πληροφορίες.

Η προκαταρκτική ανάλυση από τους συμβούλους του κ. Musk των πληροφοριών που έχει παράσχει το Twitter μέχρι σήμερα, κάνει τον κ. Musk να πιστεύει ακράδαντα ότι το ποσοστό των ψευδών και ανεπιθύμητων λογαριασμών που περιλαμβάνονται στον αναφερόμενο αριθμό mDAU είναι πολύ υψηλότερο από 5%,

ανέφερε ο Ringler στην επιστολή, συμπληρώνοντας επίσης ότι οι πληροφορίες είναι θεμελιώδεις για την επιχειρηματική και οικονομική απόδοση του Twitter και είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς.

Ο Ringler ισχυρίστηκε επίσης ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία όταν απέλυσε τον επικεφαλής προϊόντων-εσόδων και τον γενικό διευθυντή καταναλωτών, καθώς επίσης ανακοίνωσε την απόλυση του ενός 1/3 της ομάδας απόκτησης ταλέντων. Η συμφωνία πώλησης, έγραψε, απαιτούσε από το Twitter να “επιδιώξει και να λάβει τη συγκατάθεσή του” εάν παρέκκλινε από τη διεξαγωγή κανονικών εργασιών. Το Twitter έπρεπε να “διατηρήσει ουσιαστικά ανέπαφα τα υλικά στοιχεία της τρέχουσας επιχειρηματικής του οργάνωσης”, ανέφερε η επιστολή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...