Άπειρος πιλότος αεροπλάνου πραγματοποιεί τέλεια αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο

Σχετικά άρθρα

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ένα δώρο για την Ημέρα του Πατέρα, θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια εμπειρία που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει. Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Vincent Fraser, έναν βετεράνο πεζοναύτη από τη Φλόριντα, ο οποίος πήρε τον πεθερό του για μια γρήγορη πτήση πάνω από ένα πρόσφατα αγορασμένο ακίνητο, ως δώρο για την Ημέρα του Πατέρα.

Όταν ο Fraser και ο πεθερός του επέστρεφαν από το μικρό ταξίδι, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Ο κινητήρας του Aero Commander 100 του 1967 εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης, πέφτοντας από ύψος 5.000 ποδιών στα μόλις 1.000. Αυτό ώθησε τον Fraser να εφαρμόσει έναν ελιγμό που δεν είχε κάνει ποτέ πριν, ήτοι μια αναγκαστική προσγείωση, πόσο μάλλον σε δημόσιο δρόμο και όχι σε κάποιο διάδρομο αεροδρομίου.

Ο Fraser απέκτησε το δίπλωμα πιλότου τον Οκτώβριο του 2021 και -τη στιγμή του συμβάντος- είχε λιγότερες από 100 ώρες πτήσης. Ωστόσο, κατάφερε να ολοκληρώσει αλάνθαστα και με ψυχραιμία την αναγκαστική προσγείωση.

Το περιστατικό συνέβη στη Βόρεια Καρολίνα, με τον Fraser να δηλώνει ότι η πρώτη επιλογή ήταν να προσγειωθεί σε μια γέφυρα, αλλά ήταν πολύ στενή και πολυσύχναστη εκείνη τη στιγμή. Έπειτα, αποφάσισε να κάνει προσυδάτωση σε παρακείμενο ποτάμι, όταν παρατήρησε την εθνική οδό στα αριστερά του.

Ευτυχώς, ο αυτοκινητόδρομος δεν είχε πολύ κίνηση εκείνη τη στιγμή, ενώ ο πιλότος κατάφερε να αποφύγει εντέχνως τα καλώδια ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα η προσγείωση του Fraser να μην προκαλεί ζημιές σε άλλα οχήματα ή στον ίδιο και τον συνεπιβάτη του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...