Έτοιμο το πρώτο Rimac Nevera

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο Nevera που θα παραδοθεί σε πελάτη βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Rimac στη Κροατία. Το αυτοκίνητο έχει γίνει sold out και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 150 μονάδων με τιμή 2 εκατ. ευρώ έκαστο. Η εταιρία θα κατασκευάζει έως 50 Nevera κάθε χρόνο.

Το ηλεκτρικό powertrain του Nevera αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτ., τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,582 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.

Υπάρχουν 7 προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Drift, Comfort, Range, Track και δύο προσαρμοσμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στον οδηγό να συνδυάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Διαθέτει μια υγρόψυκτη μπαταρία λιθίου/νικελίου/μαγγανίου, χωρητικότητας 120 kWh (6.960 κελιά), με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 550 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 500 kW και έτσι μέσα σε 19 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.

Η θέση της μπαταρίας είναι χαμηλό και στο κέντρο του πατώματος του αυτοκινήτου που συμβάλλει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας εξαιρετικής κατανομής βάρους εμπρός/πίσω (48/52), για την καλύτερη δυνατή ισορροπία στον χειρισμό του αυτοκινήτου. Η μπαταρία προσθέτει 37% δομική ακαμψία στο monocoque carbon πλαίσιο.

Τα φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo και διαθέτουν carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm με εξαπίστονες δαγκάνες. Η Nevera ισχυρίζεται ότι παρέχει την υψηλότερη χρήση αναγεννητικής πέδησης οποιουδήποτε αυτοκινήτου παραγωγής διασκορπίζοντας κινητική ενέργεια μέσω των φρένων τριβής όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας πλησιάζει τα θερμικά της όρια.

Στο εσωτερικό υπάρχουν 3 οθόνες, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια για την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και μια για τον επιβάτη, με το αυτοκίνητο να υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις.

Τέλος, η Rimac έχει ετοιμάσει και το σύστημα “Driver Coach”, που μαθαίνει στον οδηγό το πως να οδηγεί γρήγορα μέσα σε μια πίστα, με την εταιρία να χαρακτηρίζει το Nevera ως ένα άνετο grand tourer, με ένα υπερ-εστιασμένο σύνολο επιδόσεων. Το Driver Coach χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, 13 κάμερες, 6 ραντάρ και το Nvidia Pegasus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...

Ο Mate Rimac παρέδωσε την πρώτη ολλανδική Nevera στον τυχερό ιδιοκτήτη

Λίγες ημέρες μετά την παραλαβή της προσωπικής του Nevera, ο Mate Rimac βρέθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να παραδώσει τα κλειδιά μιας ακόμη...

Ο Mate Rimac παρέλαβε την προσωπική του Nevera

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Mate Rimac έκανε γνωστό ότι παρέλαβε σήμερα την προσωπική του Nevera, γράφοντας χαρακτηριστικά: Επιτέλους, το καθημερινό μου...

Η Rimac πειραματίζεται με σύστημα μετάδοσης κίνησης με νανοσωλήνες

Η Rimac δεν μένει μόνο στην ηλεκτροκίνηση και εξερευνά και άλλους τύπους κινητήρων. Μία από τις τεχνολογίες με τις οποίες πειραματίζεται παράγει ηλεκτρική ενέργεια...
Autoblog.gr