Τα crash tests του ANCAP θα περιλαμβάνουν και υποβρύχια απόδοση

Σχετικά άρθρα

Η αυστραλιανή αρχή δοκιμών σύγκρουσης ANCAP, ο αντίστοιχος EuroNCAP, έκανε γνωστό ότι αλλάζει τα κριτήρια των δοκιμών πρόσκρουσης, καθώς από τον Ιανουάριο του 2023 θα δοκιμάζει τα νέα οχήματα και για το πόσο καλά αποδίδουν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Οι εν λόγω δοκιμές θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του πόσο εύκολα μπορούν να διαφύγουν οι επιβάτες ενός οχήματος, όταν το αυτοκίνητο έχει βυθιστεί. Για να λάβει ένα όχημα βαθμολογία πέντε αστέρων, πρέπει να μπορείς να αποδράσεις από αυτό, όταν το όχημα βρίσκεται για ένα χρονικό διάστημα κάτω από το νερό.

https://youtu.be/kumQEp9MRKI

Όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει στο νερό και το όχημα βυθίζεται, η πίεση του νερού και ο πανικός των επιβατών μπορεί να καταστήσουν σχεδόν αδύνατο το άνοιγμα των θυρών του αυτοκινήτου.

Οι δοκιμές του ANCAP απαιτούν οι επιβάτες των οχημάτων να μπορούν να ανοίγουν τις πόρτες και να κατεβάζουν τα ηλεκτρικά παράθυρα για έως και 10 λεπτά μετά τη βύθιση του αυτοκινήτου. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με οχήματα που δεν πληρούν τα νέα πρότυπα πρέπει να παρέχουν στους επιβάτες έναν τρόπο να σπάσουν ή να ανοίξουν χειροκίνητα τα πλαϊνά παράθυρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...