Toyota, Suzuki, και Daihatsu εξελίσσουν μικρά ηλεκτρικά βαν και υδρογονοκίνητα φορτηγά

Σχετικά άρθρα

H Toyota, η Suzuki, η Daihatsu, και η Commercial Japan Partnership Technologies (CJPT) ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την παραγωγή μικρών ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν το 2023 με σκοπό την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών ρύπων.

Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 και θα περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη ελαφρών ηλεκτρικών φορτηγών κυψελών καυσίμου. Περίπου 580 οχήματα θα χρησιμοποιηθούν αρχικά στο έργο, με το πρόγραμμα να έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2030.

Τα συμπαγή επαγγελματικά οχήματα λόγω του μικρού τους μεγέθους θα υποστηρίζουν τις υπηρεσίες εφοδιασμού του τελευταίου μιλίου (last mile logistics), ήτοι μικρές αποστάσεις. Αυτού του είδους τα οχήματα έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθώς αποτελούν το 60% περίπου του συνολικού στόλου επαγγελματικών οχημάτων που διαθέτουν οι εταιρίες, γεγονός που τα καθιστά οχήματα ικανά να συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση εκπομπών ρύπων ως ηλεκτρικά.

Ωστόσο, ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα για την ανάπτυξη και την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα είναι η αυξανόμενη επιβάρυνση της κοινωνίας στον τομέα της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κόστους κτήσης των ηλεκτρικών οχημάτων και του κόστους που σχετίζεται με την υποδομή φόρτισης και τον χρόνο που απαιτείται γι’ αυτό (χρόνος κατά τον οποίο τα οχήματα παραμένουν εκτός ενεργού στόλου).

Υπό αυτές τις συνθήκες, για τη δημιουργία ενός μικρού ηλεκτρικού επαγγελματικού βαν που ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, η CJPT θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό ενώ η Suzuki, η Daihatsu και η Toyota θα αναπτύξουν από κοινού το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης κατάλληλο για τα mini βαν, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Toyota, της Daihatsu και της Suzuki στην κατασκευή mini οχημάτων και στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Tα ελαφρά ηλεκτρικά βαν που θα αναπτυχθούν από αυτές τις τέσσερις εταιρείες θα χρησιμοποιηθούν κι από συνεργάτες σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα στην επαρχία της Φουκουσίμα και στο Τόκιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...